Еднодневна екскурзия до Царския дворец в Кричим и Перущица
    18.02.2024
Цена: 24 лева
Отпътуване от спирката на Сточна гара в 9.30  часа в посока град Перущица.
Ще посетим историческия музей на града. Във фондовете на музея се съхраняват около 7000 експоната. Музейната експозиция представя историята на Перущица и землището около града, като обхваща периодите на траките, римляни, византийци и Априлското въстание. Част от експозицията са стенописи от раннохристиянската „Червена църква“ (IV – VI век). 
 Историческата църква „Св. Архангел Михаил“ е строена от 1847 до 1849 година, изцяло с дарения на перущенци. Осветена е на 8 ноември - Архангеловден. Тя е  масивна каменна трикорабна църква, а настилката е от неправилни каменни плочи. В храма е имало икони, изписани от известния зограф и живописец Станислав Доспевски. 
Църквата е била последна крепост и убежище на въстаналите през април 1876 година срещу османското господство, жители на Перущица.
Отправяме се към Червената църква „Света Богородица”, е християнски храм в руини, функционирал от IV до ХIV век, разположен край град Перущица. От 1927 г. е със статут на „Народна старина“, а през 1966 г. е обявен за паметник на културата от национално значение. 

Отпътуване за Царския Дворец в Кричим.Той е българска царска ловна извънградска резиденция. Построена е по проект на арх. Георги Фингов през 1905 г. за княз Фердинанд и е завършена по проект на арх. Йордан Севов при цар Борис III през 1936 г. Дворцовият парк е с площ от 300 дка. За горската част на имението, свързана и с ловното стопанство, са полагани особени грижи към богатата местна фауна. Там са аклиматизирани мексикански пуйки, разни видове фазани и дори южноамерикански щраус нанду. Развъждани са и кеклици, яребици, токачки и др.
В парка има над 300 растителни вида, някои от които са уникални за страната, като лаврови вишни, секвои и магнолии. 
Отпътуване за Пловдив.Цената включва:                                                        
 -транспорт с лицензиран автобус 
-екскурзовод

Цената не включва:
-входни такси на посещаваните
-разходи от личен характер
- медицинска застраховка -2 лева

Туроператорът си запазва правото да отмени пътуването 2 дни преди датата на отпътуване.

 Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:20 пътника
Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства- метеорологичните  условия и съобразено със заложените километри..
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване.Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.
Туристите трябва да са с добра екипировка/затворени обувки,дъждобран,суха храна,вода и други/.

                                     

Назад