Двудневна екскурзия до Златоград по време на празника "Трифониада"
    17-18.02.2024
Цена: 129 лева
1-ви ден: 
Отпътуване от Сточна гара в 07.00ч. посока Хасково.
Посещение на монумента на Света Богородица представляващ  издигаща се над града, от височината на Младежкия хълм, статуя от полимер-бетон на считаната за покровителка на града Света Богородица с Младенеца.С тази статуя през 2004 г. градът влиза в раздел „Религия“ на Книгата на Гинес като най-високата статуя на Богородица с Младенеца.
Отпътуване за град Златоград. 
Всяка година в най-близкият уикенд  до 14-ти Февруари се чества двоен празник - на любовта и виното , събира мало и голямо в Етнографския ареален комплекс в Златоград. Честванията са съпроводени от много танци , песни  и руйно вино.
Настаняване в хотел. Нощувка.
2-ри ден:
Закуска.Напускане на хотела. Пешеходна обиколка на най-южния град в България.Посещение на археолого-етрографски музей.Музейт  се помещава в  къща - архитектурен паметник на културата, принадлежала някога на Александър Чанов - заможен производител на аби и търговец на тютюн. Музеят е в общ двор с механа "Беловидово" като двете сгради са свързани посредством топла връзка и представляват своеобразен архитектурен ансамбъл от втората половина на ХІХ век.

Посещение на Перперикон. Перперикон е ранноисторически, античен и средновековен български каменен комплекс в Източните Родопи, състоящ се от голямо мегалитно светилище от VI – V хилядолетие пр. Хр., паметници от античността и средновековна крепост. При траките, Перперек е свещен скален град, столица и крепост с царски дворец. По-късно тук са живели римляни, готи, ромеи и българи.

Отпътуване за Пловдив.

Цената включва : 
-транспорт с лицензиран автобус;
-екскурзоводско обслужване;
-нощувка ,закуска и вечеря 

Цената не включва : 
-разходи от личен характер;
-входни такси на посещаваните обекти;
-медицинска застраховка – 3 лв.на ден на човек до 60 години ; 4 лева на ден на човек от 60 до 80 години.


Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:35 пътника
Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства- метеорологичните  условия и съобразено със заложените километри..
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване.Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.


Назад