Двудневна екскурзия до Велико Търново по случай 3-ти март
    03-04.03.2024 - Няма свободни места
Цена: 130 лева
1-ви ден:
Отпътуване от Пловдив в 07.00ч. от спирката на Сточна гара.
Отпътуване за  Велико Търново.Разходка по Самоводската чаршия,създадена в средата на 19 век. Посещение на средновековната крепост Царевец.
 Тя е била главната българска крепост по време на Второто българско царство ,когато Търново е стоте е била главната българска крепост по време на Второто българско царство ,когато Търново е столица на царството. През Средновековието хълмът, на който се намира, е изцяло застроен с жилищни и административни постройки.
Царевец е сред Стоте национални туристически обекта, има печат на БТС.
 
Настаняване в хотел.Свободно време.
Вечерта възможност за спектакъла „Звук и светлина”-безплатно.2-ри ден:Закуска.Напускане на хотела.
Посещение на етнографски музей на открито „Етър”. Представлява възстановка на българския бит, култура и занаятчийство. Той е първият по рода си музей в България. Открит е на 7 септември 1964 г. 
Свободно време.

При възможност посещение на  паметника на свободата „Шипка”.Представлява  монументална скулптура на връх Свети Никола. Паметникът е издигнат с цел да увековечи подвига на падналите за свободата на България на мястото отбранявано по време на Шипченската битка, около което са се провели решаващите за Руско-турската война и Освобождението на България боеве през лятото на 1877 г. Паметникът е част от Парк-музей „Шипка“.

Отпътуване за Пловдив.


Цената включва : 
-транспорт с лицензиран автобус;
-екскурзоводско обслужване;
-нощувка със закуска


Цената не включва: 
-медицинска застраховка;
-входни такси на посещаваните обекти;
-разходи от личен характер
Туроператорът си запазва правото да отмени пътуването 2 дни преди датата на отпътуване.
 Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:  30      пътника
Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства- метериологичните условия и съобразено  със заложените километри..
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване.Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.


Назад