Еднодневна екскурзия до българския Стоунхендж и Килифаревски манастир
    14.09.2024
Цена: 45 лева

Отпътуване от град Пловдив в 07.00 часа.

Посещение на етнографски музей на открито – Етър. Представлява възстановка на българския бит, култура и занаятчийство. Той е първият по рода си музей в България. Открит е на 7 септември 1964 г. Музеят е разположен на 8 км южно от основната част на Габрово.

Отпътуване за село Раювци и посещение на Раювския кромлех.

Раювския кромлех или "Българския Стоунхендж"  е изграден по подобие на британския от големи каменни блокове,наредени в кръг.Погледнат отгоре , прилича на гигантски циферблат на часовник. Впечатлява както с размерите си , така и със закодираните в него послания.

По много от камъните се четат заветите на Левски , Стефан Стамболов , Гоце Делчев , Яне Сандански и други именити българи.

Отпътуване за Килифаревски манастир  „Рождество Богородично“ .  Той е манастир във Великотърновската духовна околия на Българска православна църква. Манастирът е основан през 1348 година от видния български исихаст Теодосий Търновски с подкрепата на цар Иван Александър. Теодосий става игумен на манастира и го нарежда сред най-значимите книжовни средища в България, като го превръща в духовен център на православния исихазъм.

Свободно време за разглеждане на манастира.

Отпътуване за град Пловдив.


Отпътуване за град Пловдив.

Цената включва:

-транспорт с лицензиран автобус;

-екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

-разходи от личен характер;

-медицинска застраховка-3 лева;

-входни такси на посещаваните обекти. Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:30 пътника

Туроператорът си запазва правото да отмени пътуването 2 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства- метеорологичните условия и съобразено със заложените километри..

При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.

Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване.Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.


Назад