Египет- Круиз по Нил
    23.03.2024 ; 06.04.2024 ; 20.04.2024
Цена: от 2245 лева
ПЪРВИ ДЕН – Хургада
Сутрешен полет София – Хургада. Трансфер до хотела. Настаняване след 14.00 ч. Свободно време. Вечеря. Нощуване.

ВТОРИ ДЕН – Хургада
Свободен ден в Хургада с възможност за допълнителни екскурзии. 

Разходка с лодка до Orange bay 
Ден за разходка с лодка в Червено море. Ще отидем до Orangebay, ще поплуваме и с помощта на шнорхел, ще можем да де гмурнем под вода, за да преброим коралите. Ще имаме обяд с включени безалкохолни напитки. 

Лодка със стъклено дъно 
Прозрачното дъно ще ни даде уникалната възможност да видим безбройните корали и пъстроцветни риби на Червено море без да се гмуркаме. Препоръчваме това приключение за всички наши туристи, които не могат да плуват.

Сахара парк (Мега сафари) 
Да се потопим в очарованието на пустинята - джипове, бъгита, яздене на камили, бедуинско село, барбекю с включени напитки, ориенталско шоу и бели денс.

Гмуркане 
Емоцията на сезона за всички любители на подводния свят. С пълна екипировка и личен инструктор, ще се потопим във водите на Червено море и ще се запознаем отблизо с обитателите, които крие. 

Вечеря. Нощуване.

ТРЕТИ ДЕН – Луксор
Рано сутринта отпътуване за Луксор /300 км/. Пристигане на кораба и обяд. Посещение на храмовия комплекс в Карнак, най-големия в Африка и втори по големина в света. Разглеждане на храма в Луксор, построен от Аменхотеп III и Рамзес II. Най-новата атракция в района е Свещеният път между храмовете в Луксор и Карнак, който беше реставриран през 2021 г. и вече е отворен за посетители. Посещение на магазин за папирус.  Свободно време. Вечеря. Нощуване на борда.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Луксор
Ако Луксор е най-големият музей на открито в Египет, то си заслужава да бъде разгледан отвисоко по изгрев слънце. Едни от най-големите забележителности в страната, огрени от утринното слънце, придават на Луксор една магична атмосфера. Погледнат от метри над земята, хоризонтът е по-ясен и древността е разгърната сякаш на длан - това прави летенето с балон с горещ въздух една от най-атрактивните екскурзии в Египет.

Закуска. Екскурзия до западния бряг на Нил, където се намират Долината на царете с  гробниците на почти всички фараони от 18, 19 и 20-тата династия, от Тутмос I до Рамзес X. Досега са открити 65 гробници, включени в листата на ЮНЕСКО. Посещение на 3 от  гробниците. Кратка спирка в магазин за алабастър. Посещение на храма на Хатшепсут, единствената жена - фараон и Колосите на Мемнон, изградени от един единствен къс пясъчник през XIV в.пр.Хр. Обяд. Свободно време на борда на кораба и отплаване на юг, преминаване през шлюза на гр.Есна. Вечеря. Пристигане в Едфу. Нощуване на кораба. 

ПЕТИ ДЕН – Едфу - Ком Омбо
Преди закуска екскурзия с карета до храма на Хор в Едфу - един от най-забележителните и добре запазени монументи в Египет. Строежът започва през 237 гр.пр.Хр. и е завършен при управлението на Птолемей XII, 180 години по-късно. Носи традиционните архитектурни елементи за Новото царство и образи на гръцки „мамиси“. Връщане на кораба и закуска. Отплаване към Ком Омбо и Асуан. Свободно време. Обяд. Пристигане в късния следобед  и разглеждане на уникалния двоен религиозен комплекс Ком Омбо, посветен на Хор-бога с глава на сокол и Собек, бога крокодил. Вечеря. Отплаване към Асуан. Нощуване.

ШЕСТИ ДЕН – Асуан
Допълнителна екскурзия до Абу Симбел /провежда се много рано сутринта, закуската е сух пакет/. Абу Симбел е комплекс от 2 храма, изградени през XIII век преди Христа. Четирите колосални статуи на Рамзес II, издигащи се пред входа му, са блестящ пример за древното египетско изкуство. Комплексът се смята за един от най-величествените от този период. При изграждането на асуанския язовир през 60-те години на XX век се разработва грандиозен проект за преместването на храмовете. Те са разглобени и издигнати на ново място, за да бъдат спасени от покачващите се води. Тези, които не са записали екскурзията, ще се насладят на закуска и свободно време на борда на кораба. Екскурзия с посещение на язовирната стена в Асуан, където ще се събере цялата група. Екскурзия до храма на Изида, който е бил издигнат на остров Фила и е един от преместените храмове в Египет след построяването на асуанския язовир. Вечеря. Нощуване.

СЕДМИ ДЕН – Кайро
Рано сутринта трансфер до летището за полет до Кайро. Закуска – сух пакет. След пристигане в Кайро екскурзия до Пирамидите – едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза. Посещение на магазин за египетски ароматни масла. Обяд в ресторант. Посещение на Египетския музей, който пази най-голямата колекция с антики от времето на фараоните в света. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване.

ОСМИ ДЕН 
Закуска. Трансфер до летището за полет Кайро – София преди обяд.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ С ЛЕТИЩНИ ТАКСИ,
20 КГ ЧЕКИРАН И 5 КГ РЪЧЕН БАГАЖ – ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ;
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ С ЛЕТИЩНИ ТАКСИ, ВЪТРЕШЕН ПОЛЕТ АСУАН – КАЙРО; 
20 КГ ЧЕКИРАН И 5 КГ РЪЧЕН БАГАЖ ЗА ВЪТРЕШЕН ПОЛЕТ АСУАН – КАЙРО; 
4 НОЩУВКИ НА БОРДА НА РЕЧЕН КРУИЗЕН КОРАБ С 4 ЗАКУСКИ, 4 ОБЯДА И 4 ВЕЧЕРИ;
2 НОЩУВКИ НА БАЗА ALL INCLUSIVE В ХУРГАДА В ХОТЕЛ 5*;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В ХОТЕЛ 5* КАЙРО;
ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ ПО ПРОГРАМАТА;
ПОСЕЩЕНИЕ НА ЕГИПЕТСКИЯ МУЗЕЙ;
1 ОБЯД В КАЙРО;
ЕКСКУРЗИЯ ДО ПИРАМИДИТЕ В ГИЗА;
ЕКСКУРЗИЯ ДО ХРАМОВЕТЕ В ЛУКСОР И КАРНАК; 
ПОСЕЩЕНИЕ НА ДОЛИНАТА НА ЦАРЕТЕ, ХРАМА НА ХАТШЕПСУТ И КОЛОСИТЕ НА МЕМНОН;
ПОСЕЩЕНИЕ НА ДВОЙНИЯ ХРАМ НА ХОР И СОБЕК В КОМ ОМБО;
ПОСЕЩЕНИЕ НА ХРАМА НА ХОР В ЕДФУ;
ЕКСКУРЗИЯ ДА ЯЗОВИРНАТА СТЕНА В АСУАН;
ЕКСКУРЗИЯ С ЛОДКА И ПОСЕЩЕНИЕ НА ХРАМА НА ИЗИДА;
ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ВСИЧКИ ИЗБРОЕНИ МУЗЕИ И ОБЕКТИ;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА С АСИСТАНС И ПОКРИТИЕ 10 000 ЕВРО НА ЕВРОИНС;
ТУР МЕНИДЖЪР. 
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
ВИЗА – 25 ДОЛАРА, ЗАПЛАЩА СЕ НА ЛЕТИЩЕТО В ЕГИПЕТ;
ХОТЕЛСКО ОБСЛУЖВАНЕ –  25 ДОЛАРА ЗА ЦЕЛИЯ ПРЕСТОЙ, ЗАПЛАЩА СЕ ПРИ ПРИСТИГАНЕТО;
СЛУШАЛКИ И ТУР-ГИД СИСТЕМА ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗИИТЕ – 10 ЛВ. ЗА ЦЕЛИЯ ПРЕСТОЙ, ЗАПЛАЩАТ СЕ ОТ БЪЛГАРИЯ – ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО;
НАПИТКИ;
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ;
ПО ЖЕЛАНИЕ ВХОДНА ТАКСА ЗА ГРОБНИЦАТА НА ТУТАНКАМОН В ДОЛИНАТА НА ЦАРЕТЕ – 300 ЛИРИ И ВХОД ЗА ХЕОПСОВАТА ПИРАМИДА В КАЙРО – 440 ЛИРИ /КЪМ 01.06.2022, ВЪЗМОЖНИ СА ПРОМЕНИ, ЗАПЛАЩАТ СЕ В МЕСТНА ВАЛУТА НА МЯСТО/
ГОРИВНА ТАКСА, АКО ИМА ТАКАВА, СЕ ОБЯВЯВА 21 ДНИ ПРЕДИ ПОЛЕТА;
ДОПЛАЩАНЕ ЗА МЕД.ЗАСТРАХОВКА ЗА ЛИЦА ОТ 65 ДО 74 Г. – 12 ЛВ.
ДОПЛАЩАНЕ ЗА МЕД.ЗАСТРАХОВКА ЗА ЛИЦА ОТ 75 ДО 85 Г. – 34 ЛВ.
ЗАСТРАХОВКА ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ - ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО
 
ЗАБЕЛЕЖКА
За пътуване до Египет е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на влизане в страната.
Назад