Тридневна екскурзия до Бурса и Ескишехир-Турската Венеция
    30.08-01.09.2024 ; 18-20.10.2024
Цена: 375 лева
1-ви ден: Отпътуване от Пловдив в 01.00 часа. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле и продължаване към Бурса – градът изпълнен с градини и паркове и наричан още „Зелената Бурса“ или „Зеленият рай“. Късно следобяд пристигане и разглеждане на забележителностите на Бурса - Керван сараите в центъра на града и най-голямата джамия - Улу Джами - с 20 блестящи малки купола и забележителен шадраван (фонтан) във вътрешната и част. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Отпътуване за град Ескишехир – известен още като Турската Венеция, който е разположен на река Порсук и е известен като родното място на Настрадин Ходжа, който със своята хитрост и шеги се е превърнал в емблема на Турския фолклор. Разглеждане забележителностите на Ескишехир – етнографския комплекс „Одунпазаръ“ (входната такса се заплаща допълнително), Куршунлу джамия; музея на восъчните фигури (входната такса се заплаща допълнително), парка „Кент“ с изкуствен плаж. През града живописно се вие река Порсук и около нея са изградени 6 прекрасни парка с езерца и многобройни забавления, вечер пък мостовете над реката се превръщат в цветна феерия. Свободно време за разходка в града и възможност за разходка с гондола по изкуствено прокопаните канали на реката. Настаняване в хотел. Нощувка.


3-ти ден: Закуска.Напускане на хотела. Посещение на най-големият МОЛ в града – „Еспарк“. 
Отпътуване за България.


Цената включва:
-транспорт с лицензиран автобус ;
-екскурзоводско обслужване ;
-1 нощувка със закуска в Бурса ;
-1 нощувка със закуска в Ескишехир.

Цената не включва : 
-разходи от личен характер;
-входни такси на посещаваните обекти ;
-медицинска застраховка при пътуване в чужбина – 3лв.на ден на човек до 60г. ; 4 лева на ден на човек от 60 до 80 години;
-доплащане за единична стая – 40 лв. на вечер ;

Допълнителна информация: 

Необходими документи – валиден международен паспорт;  за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и 2 копия и акт за раждане – 2 копия. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.При неявяване в деня на пътуване сумата за екскурзията не се възвръща и не се заменя.

Туроператорът си запазва правото да променя програмата,последователността и маршрута по независими от него обстоятелства- метеорологичните  условия и съобразено  със заложените километри..
При неявяване на туриста в деня на пътуването сумата ,която е заплатил не се връща или заменя.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.Посочените цени са актуални в деня на проверяване.Пътниците заплащат цените,актуални в деня на пътуването.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.
Туроператорът си запазва правото да отмени пътуването 2 дни преди датата на отпътуване.
Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва: 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.


Назад