Двудневна екскурзия до Букурещ с посещение на солната мина
    24-25.08.2024 ; 26-27.10.2024
Цена: 230 лева
1 ден
Отпътуване от Пловдив в 06.30ч.
Пристигане в столицата на Румъния, известна още като „Малкия Париж”. Панорамна автобусна обиколка на града: площад „Унири”, Университетския площад, площад „Виктория” и площада на Революцията, фото пауза пред Парламента – втората по големина административна сграда в света, след Пентагона, Патриаршията и Църквата с мощите на Св. Димитър Басарбовски, Триумфалната арка, построена по подобие на арката в Париж през 1922 г. в памет на загиналите в Първата световна война, Булевардът на посолствата, Атенеума – най-голямата концертна зала в Румъния. Свободно време в централната част на града.
Посещение на „Музея на селото”. „Музеят на селото” е най-големият музей на открито в Европа, разположен е в парка „Херастрау” край едноименното езеро. В него са представени над 300 традиционни сгради от всички краища на Румъния - селски къщи, хамбари, дървени църкви, мелници.
Настаняване в хотел. Нощувка.
 
2 ден
Закуска. Отпътуване за гр. Слъник, окръг Прахова. Районът на гр. Слъник се нарежда на трето място в Европа по добив на сол, след района на Краков в Полша и района на Залцбург в Австрия. Слъник днес е един от най-значимите балнео курорти в Румъния. Уникалната Солна планина, Пещерата на булката, Езерото на овчаря, Зеленото езеро и Старата солна мина "Униря" са само част от забележителностите на курорта.
Посещение на солна мина "Униря". Днес, солна мина "Униря" в Слъник е един от най-атрактивните туристически обекти в Румъния. Мината функционира и като санаториум, тъй като високата влажност (около 60%) и голямата концентрация на натриеви йони във въздуха имат силно въздействие при лечението на белодробни заболявания. За да се влезе в мината е необходимо спускане на 210 м под земята посредством специализиран транспорт. Представена е в 14 зали с трапецовидна форма, достигащи до 50 м височина с постоянната температура на въздуха е 13 градуса. Вътре са изградени спортни и детски площадки, кътове за отдих и бюфет.
Отпътуване за Двореца на княз Константин Брънковяну - Могошоая, намиращ се в близост до Букурещ. Разположен на брега на езерото Могошоая, той впечатлява с необикновената си архитектура в стил румънско Възраждане от началото на 18 в. или така наречения стил Брънковяну.
Отпътуване за България .


Цената включва:
• транспорт с лицензиран автобус от Пловдив;
• нощувка със закуска в Букурещ
• пътни и гранични таски;
• екскурзоводско обслужване
• медицинска застраховка - 3 лева на ден на човек до 59г. ; 4 лева на ден на човек от 60 до 80 години

Цената не включва / цените са приблизителни/:  
•Солната мина: 40 Lei /възрастен/, 25 Lei /пенсионер/, 25 Lei/студенти/ и 15 Lei /ученици/
•Входна такса Музей на селото - възрасти - 30 лей ; пенсионери - 15 лей ; ученици - 8 лей  ;
-                        Двореца " Могошоая " - възрастни - 10 лей ; ученици,пенсионери - 5 лей
•Доплащане за единична стая 50 лева /приблизително/
 Туроператорът си запазва правото да отмени пътуването 2 дни преди датата на отпътуване.
При необходимост фирмата си запазва правото да разменя местата на посещаваните обекти в зависимост  от метеорологичните условия и съобразено със заложените километри. Фирмата не носи отговорност при промяна на входните такси при посещаваните обекти.
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; за деца до 18 г. – нотариално заверена декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница – оригинал и 2 копия, 2 копия от акта за раждане; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.Назад